Modüller belirli işi yapmak amacıyla oluşturulan ve kullanıcı ile etkileşimi olmayan adım tipleridir. Modüller akışa eklendikten sonra aksiyon butonları tanımlanabilir ve çalıştırılan script sonucuna göre istenilen aksiyon butonuna gitmesi sağlanabilir. Çoğunlukla modüller entegrasyonlar, veritabanı işlemleri, mail gönderimi, kural tanımları ve hesaplamalar için kullanılmaktadır. Diagrama eklenmesi diğer adımlar gibidir.
Modüller mavi renki adımlardır. Herhangi bir rol tanımlaması veya form seçme işlemi yapılmaz. Özellikleri açıldığında konfigürasyon penceresi karşınıza gelecektir. Gelen pencerede modülün adını değiştirebilirsiniz. Çoklu İşleme onay kutusu varsayılan olarak seçilmemiş olarak gelir. Seçili hale geldiğinde modül içerisinde yazılan scriptin paralel olarak işlenmesi sağlanır.
Seçenekler sekmesinden modülün hangi durumda hangi aksiyon butonuna tıklanacağı seçilebilir. Configuration alanının karşısında bulunan açılır menü dolu olmalıdır. Yeni butonuna tıklanarak bir konfigürasyon tanımı eklenebilir. İsim verirken değişken ismi (boşluk olmadan, İngilizce karakter kullanarak) gibi verilmesi gerekmektedir. Konfügrasyon eklendikten sonra pencerenin sol alt kısmında bulunan SuccessAction alanının karşısına scriptin hatasız işlenmesi durumunda hangi aksiyon butonunun seçileceği, FailureAction alanının karşısına da hata alınması durumunda hangi aksiyon butonunun seçileceği belirtilmelidir.
Yeni konfigürasyon tanımı yapmadan da script içerisinde belirli koşullara göre hangi butonun seçileceğini belirleyebilirsiniz. Bu şekilde yapmak şu açıdan gerekmektedir. Örneğin bir web servis çağırdığınızda servis sonucu hata vermeden dönebilir. Ancak result içerisinde hatanın kodunu görebilirsiniz. Modül bu işlemi hatasız göreceği için SuccessAction alanındaki butonu seçer. Bunu engellemek için servis çağrıldıktan sonra sonucunu manuel kontrol edip eğer hata kodu varsa hata aksiyon butonuna git demeniz gerekir. Örnek bir kullanıma bu linkten gidebilirsiniz.
Script sekmesinden yapılacak işlemin kodlarını yazabilirsiniz.
Notlar sekmesinden modül açıklamalarını yazabilirsiniz.